Ale Möller Band

Med en Grammisnominering (2013) för albumet Argai i bagaget är Ale Möller Band återigen turnéaktuella. Albumet släpptes hösten 2012, men redan under sommaren släpptes Argai i Japan i samband med att bandet gjorde en framgångsrik turné där. Efter det spelade Ale på Polarpriset för Paul Simon och Yo-Yo-Ma inför ett fullt konserthus och TV4´s alla tittare. Stora delar av bandet medverkade även när Ale 2013 återigen bjöds in att spela på Polarprisceremonin, denna gång för Youssou N\'Dour och Kaija Saariaho. Möller har sedan dess inlett ett sammarbete med N\'Dour. 

Titeln Argai  betyder ”Välkommen, stig på” på det västafrikanska språket fula, som talas av fulanifolket. En omtumlande resa till Västafrika och arbete med musiker därifrån har inspirerat bandet.

Precis som på tidigare album så vävs nytt material ihop med traditionell musik från olika delar av världen. Bandmedlemmarna har skiftande musikaliska bakgrunder och tillsammans gör de världsmusik som inte bara bottnar direkt i de medlemmarnas bakgrund, utan även i deras styrka som musikanter.
Ale Möller Band består av: Ale Möller, Maria Stellas, Mamadou Sene, Magnus Stinnerbom, Sebastian Dubé och Rafael Sida Huizar.

Kolla

Postat den 29 juli 2013

Het invigning av Dan Andersson-veckan

Musikaliskt högtryck mötte även ett nära fullsatt Aveny på fredagskvällen, när veckan smygstartades med Ale Möller band på scen. Gruppen, som snart kan 10-årsjubilera, visade prov på en total kompetens i toner och framträdande, en imponerande professionalitet som innefattade känsla och spelentusiasm och fick publiken med sig från första anslaget.


Dan Andersson-veckan började firas 1988, i samband med 100-årsjubiléet av poetens födelse och det var dåvarande kulturchef Robert Linnerud som tillsammans med nämndens ordförande Folke Thelin tog initiativet.


Anders Abrahamsson / ludvika.se

Postat den 19 mars 2013

Värmlands Folkblad om Ale Möller Band och kulturutbyten

Värmlands Folkblad har skrivit en fantastisk artikel om konserten Ale Möller Band genomförde i Betlehemskyrkan, Karlstad, 13/3. 

"De sjunger på femtioelva språk och spelar vansinnigt skickligt på allt från bensinslangar till oljefat, utöver de traditionella instrumenten. Det svänger makalöst och mungiporna på band och publik pekar uppåt när kvällen är slut. 

[...] Kulturkrock? Nej, bara en underbar bekräftelse på att vi alla hör ihop och att musiken kan riva murar och bygga kärlek mellan människor." skriver Peter Franke i artikeln (2013-03-18).

Postat den 8 mars 2013

Ale Möller Band i Värmlands Folkblad

Nu kan du läsa om Ale Möller Bands kommande värmlandsvistelse i VF.