Among Lynx

“Let’s kickstart the revolution, hold your head high and put your fist in the sky”

Det svenska rootrock-bandet Among Lynx är ett band i tiden 2018, med kraftfulla feministiska texter och en musikalisk käftsmällsattityd. Deras musik tar dig på en resa genom trånga gränder och storstadens smutsiga avenyer, till övergivna landsvägar i den amerikanska södern, till drömska landskap och frodiga urskogar. Among Lynx lämnar ingen oberörd.

Bandet har under sina dryga fyra år turnerat över hela Sverige, från norr till söder, allt ifrån stora festivalscener till trånga pubar. Med en rå kaxighet spelar Among Lynx efter devisen ”tungt, svängigt och smutsigt”. Genom att experimentera med gammalt och nytt, rock och pop, så skapar de briljanta musikerna en ny bluesdoftande pop-genre. 2016 släppte bandet singeln "Soil" med tillhörande musikvideo där bandet visar att de aktivt tar avstånd från all form av sexism, rasism och ojämlikhet i samhället.

Deras första fullängdskiva REVOLUTION hade smygrelease september 2017. Det innehåller ett rockigt sound och en helgjuten produktion som för tankarna till både deltat och storstaden. Vintern 2018 planeras en nyrelease av skivan, och sen är bandet redo att inta de svenska sommarscenerna.