Anna Stadling

Anna Stadling har kallats ”Sveriges bästa countrysångerska!” (Expressen) och jämförelserna med Emmylou Harris har duggat täta. Nu tar dock sångerskan ett kliv från americana-soundet hon älskar. I september 2017 släpps ett nytt album med sånger skrivna av Anna - och av Andreas Mattson! Soundet på albumet är popigare än vad vi är vana vid när Anna dyker upp med sin musik, men så är det ju också en poplegendar av rang som har producerat. Det är ett lättare sound, en större klangvärld och en drömskare ljudbild, signerat maestro Andreas. Och Annas röst, med raspigheten och sprödheten finns där fortsatt om än med ett större djup, trots högre tonarter.

 

”Den här sången är till dig” är första singeln, och den är passande nog också en duett mellan Anna och Andreas.

- Texterna har vuxit fram ur ett minst sagt märkligt år. Ett år då mycket hände i den stora världen men också för mig och min familj. Plötsligt, som från ingenstans, vällde det svåra i livet över oss och vi stod där helt försvarslösa. Nu när vi kämpat oss igenom allt det värsta har livet fått nya vyer, säger Anna Stadling.

 

Albumet ger återblickar på ett liv som gått, på ställen man befunnit sig i men lämnat. Rädslan för att förlora det man älskar så starkt och för att det ska ta slut. Våra dagar och förutsättningar som ser så olika ut. Om saknaden och drömmarna. Men det finns också en vilja framåt och ett hopp som är starkt. En lust, nyfikenhet, en lätthet mitt i tyngden, mitt i vemodet.

 

- På ett enkelt sätt har Andreas hjälpt mig att formulera mig. När orden inte riktigt gick att få fram under den här perioden, blev han en väg, en länk vidare och ut. Vi är båda norrlänningar och har lite svårt med för mycket ord. Ingen av oss är för att linda in och krångla till det även om det finns väldigt mycket som rör sig mellan raderna, i det tysta. Jag tror att många som befinner sig mitt i livet kommer att kunna applicera sina egna liv på de här texterna. Det är allmängiltiga men också högst personliga.

 

Singeln ”Den här sången är till dig” släpps den 7 april.

Hela albumet släpps i början av september.

Releaseturnén kommer att löpa hela oktober - Rosa bandets kampanjmånad - och i samband med konserterna kommer Anna att samla in pengar till Cancerfonden och också skänka del intäkt från den skivförsäljning som sker på plats under konsertkvällarna.

 

Året 2017 kommer sen att avslutas med en julturné. Skivan American Tunes for Christmas som släpptes inför förra julen översätts nu till körversioner och i decmber ger Anna julkonserter själv med sitt band och tillsammans med körer över hela Sverige.

 

Postat den 7 april 2017

Anna Stadling & Andreas Mattsson, Den här sången är till dig

”Den här sången är till dig” är första singeln från Anna Stadlings kommande album som släpps senare i år. Skivan är ett samarbete mellan Anna Stadling och Andreas Mattsson som också är duettpartner på singeln. Han har producerat plattan och även skrivit text och musik till flera av låtarna.
”Texterna har vuxit fram ur ett minst sagt märkligt år. Ett år då mycket hände i den stora världen men också för mig och min familj. Plötsligt, som från ingenstans, vällde det svåra i livet över oss och vi stod där helt försvarslösa. Nu när vi kämpat oss igenom allt det värsta har livet fått nya vyer” säger Anna Stadling och fortsätter:
”Kreativiteten, musiken och konsten har varit en stor tröst under svåra tiden. Andreas kan nog inte riktigt förstå hur viktig han varit för mig under det här året. Vår bekantskap både personligt och musikaliskt har varit en tillflykt, en kreativ ventil. Singeln kunde inte vara mer på pricken rätt. Jag känner en tacksamhet till, framför allt min man som funnits där hela tiden, men också till att få ha musiken i mitt liv. Mitt liv ”efter stormen” hade sett helt annat ut utan de här låtarna och den här plattan som vi nu jobbar med för fullt. Det är en sanning”.


Albumet ger återblickar på ett liv som gått, på ställen man befunnit sig i men lämnat. Rädslan för att förlora det man älskar så starkt och för att det ska ta slut. Våra dagar och förutsättningar som ser så olika ut. Om saknaden och drömmarna. Men det finns också en vilja framåt och ett hopp som är starkt. En lust, nyfikenhet, en lätthet mitt i tyngden, mitt i vemodet.


”På ett enkelt sätt har Andreas hjälpt mig att formulera mig. När orden inte riktigt gick att få fram under den här perioden, blev han en väg, en länk vidare och ut. Vi är båda norrlänningar och har lite svårt med för mycket ord. Ingen av oss är för att linda in och krångla till det även om det finns väldigt mycket som rör sig mellan raderna, i det tysta. Jag tror att många som befinner sig mitt i livet kommer att kunna applicera sina egna liv på de här texterna. Det är allmängiltiga men också högst personliga”.


Soundet på albumet är lite popigare än vad vi är vana vid när Anna dyker upp med sin musik men så är det ju också en poplegendar av rang som har producerat! Vår ”Emmylou Harris-doftande” sångerska har tagit ett litet kliv från americana-soundet hon älskar. Det är ett lättare sound, en större klangvärld och en drömskare ljudbild, signerat maestro Andreas. Och Annas röst, den röst man direkt lyssnar till och raspigheten och sprödheten finns där fortsatt om än med ett större djup, trots högre tonarter.
”Jag ville testa något nytt och när man vänder sig till en låtskrivare och producent så är det ju just det man vill addera till sitt musikaliska liv. Att utmanas av någon annan och att utmana sig själv är alltid bra även om det ibland känns som man kastar sig ut utan fallskärm”.


Singeln ”Den här sången är till dig” släpps den 7 april via skivbolaget Olga Produktion/Border Music och albumet släpps i början av september.


 


Postat den 22 december 2016

Julhälsning från Anna

I en recension av min julskiva "American Tunes for Christmas" skriver Anders Nunstedt

"Ett mjukt motgift mot allt brus". För mig är det en fantastiskt fin kommentar och något som jag, min producent Pecka Hammarstedt och musikerna Andreas Nordell och Staffan Johansson verkligen menat att skivan skulle vara.  

 

Så även den turné vi varit ute på. En Turné vi jobbat intensivt med tillsammans med mitt bokningsbolag MTA Produktion och bästa Hilda Sandgren!

Jag vill också tacka min kontakt i Norrland Lena Vik för fint samarbete och Calle Gustavsson på True ent.

Tack alla som lyssnar på skivan och till er många som kommit på konserterna och vi hoppas se er även nästa år då vi återkommer med ny julturné och nya låtar men i samma anda!

 

Nu har jag börjat smygblicka framåt. 2017 blir ett spännande år och jag är så glad att kunna meddela att i januari börjar inspelning av nästa svenska skiva i nära samarbete med Andreas Mattson. Ni kommer få veta mer och definitivt höra längre fram mot våren! Det kommer bli grymt! 

Nu vila, ledigt och ta hand om förkylning, familj, vänner och "någon okänd gäst".

Önskar er alla en riktigt god jul och gott nytt år med den här lilla julhälsningen tolkad av Gabriella Sahlin mfl. 

 

/Anna

 

Postat den 8 december 2016

Julstämning med Anna Stadling på Musikplats Stockholm i P4Artisterna Anna Stadling och Loney Dear är gäster i nästa Musikplats Stockholm.


På vår livescen gör de sånger om julen.


Den direktsända konserten äger rum fredag 9 december klockan 12.30-13.00 i Radiohuset.


Kom till radiohuset eller lyssna live på radion/webben.


http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=103&grupp=18458&artikel=6577840