Divine

Kvinnlig operatrio som med guld i strupen och glimten i ögat vill sprida opera till alla på ett lättsamt och humoristiskt sätt

Trion har sjungit sig in i mångas hjärtan genom medverkan i bl a Allsång på skansen, TV-programmet Go’ kväll, på utomhusarenan Dalhalla, Polarpriset, Stockholm Pride, Oslo-Operan och i Berwaldhallen. Deras önskan är att sprida opera till alla på ett lättsamt och humoristiskt sätt.

Divine har under de senaste åren i Sverige sjungit med tex Radiosymfonikerna, DalaSinfoniettan, Drottningholms Barockensemble, Norrköpings Symfoniorkester, Rebaroque m.fl, samt spelat in en julskiva med Malmö Symfoniorkester. 2017 släpptes deras tredje skiva; ”Näktergalarna”, som också är namnet på deras nya föreställning.

"Näktergalarna" är ett musikaliskt drömspel om de tre världsstjärnorna Jenny Lind (känd från 50-lappen), Christina Nilsson (känd för att ha skapat masshysteri utanför Grand Hotel) och Signe Hebbe (känd för att ha startat grunden för svensk scenskola).
Ett historiskt fabulerat och fantasieggande möte med tre ofattbart hyllade operastjärnor som under 1800-talet tog hela världen med storm och detta i en tid då kvinnan inte ens hade rösträtt.

Divine sjunger välkända stycken ur operans förtrollade värld och kan bokas för konserter, till event eller med sin föreställning.

 

Kolla