Fröken Elvis

Elvis är King! Och nu är han något ännu bättre: Fröken…!  

Elvis låtar, i nya arrangemang, och med nya svenska översättningar. En succéföreställning med humor, värme, lite allvar och med mycket musik och kärlek. Och räkor. Sedan debutalbumet Elvis på svenska som kom för två vårar sedan har Fröken Elvis översköljts av förfrågningar; bokningarna sträcker sig en bra bit in i 2019 och de fortsätter att synas på allt från festivaler och folkparker till teatrar och events.

Deras andra fullängdare Kungen och vi hade release juni 2017 och innehåller både adaptioner av kungens material och helt nyskrivna låtar där småstadsromantik och knäckebrödssmulor av svenskt vemod smyger sig in.

Sen starten har fröknarna:
- turnerat i USA, England, Färöarna och Marocko (!)
- Spelat för utsålda hus på Stadsteatern i Stockholm.
- Slagit publikrekord på flertalet spelställen, bl a under en lunchkonsert i Kungsan med Parkteatern.
- Legat som nr 19 på försäljningslistan i Sverige av album, och på Spotifys virala topplista - med två låtar.
- Spelat i liveradio, suttit i flera morgonsoffor i teve och slagit klickrekord på nätet. 

Fröken Elvis är:
Camilla Fritzén - Leadsång, manus, översättning
Maria Olsson - trumset, slagverk
Sanna Andersson - Bas, gitarr, munspel, piano, körsång
Josefin Berge - gitarr, mandolin, kör
Lisa Bodelius - bas, trombon, piano, körsång, översättning

Postat den 24 november 2017

Släpp av turnédatum!

Ikväll (fre 24 nov) spelar Fröken Elvis i Go kväll i SVT, och passande nog går det nu också att köpa biljetter till deras vårturné!


För datum och info se här


 

Postat den 18 augusti 2017

FRÖKEN ELVIS Spelar på Färöarna för första gången nu i helgen.

I helgen gör Fröken Elvis för första gången 2 spelningar på Färöarna.

Idag på Listovan och imorgon på Nordens hus.

Intresset är stort och redan nästa år räknar vi med att bandet tillbaka till Färöarna. 

Idag medverkar bandet i Färöisk riksradio.

 

På Nordiska hus hemsida står det att: "Kungen lever i svenskarna" och vi kan bara hålla med.

Det råder verkligen Fröken Elvis feber.  

Vi kan lugnt konstatera att detta gäller inte bara denna veckan, när alla uppmärksammar att Elvis dog för 40 år sedan, utan ända sedan senaste plattan "Kungen och vi” släpptes! 

Sommarturnén har varit kantad av stor uppmärksamhet och mycket publik både i Finland och Sverige hittills.

Nu går bandet in på sin sista turnévecka.

Blidösundsbåten är snart fullbokad så köp din biljett medan du kan!

 

23 Augusti - Biljett

24 Augusti - Biljett

Postat den 16 augusti 2017

40 år sedan Elvis dog. Fröken Elvis gör en större intervju med DN

Här är DN-intervjun som Camilla gjorde angående Elvis bortgång för 40 år sedan.

 


Så hyllas Elvis världen över i dag


På onsdag, den 16 augusti, är det 40 år sedan Elvis Presley gick bort. Runt om i världen uppmärksammas jubileet.


– Tack vare att hans musik är tidlös kan vi göra den på vårt sätt och den förblir lika aktuell i dag, säger Camilla Fritzén, sångare i Fröken Elvis som tolkar den legendariska artisten på svenska.


”Han är den enda person i modern tid som omedelbart känns igen över hela världen bara genom sitt förnamn”, sade den brittiska författaren Ted Harrison till AFP. ”Säg 'Elvis' i Peking, Nicaragua, Estland eller Fiji och alla vet genast vem han är, oavsett språk eller kultur.”


Ted Harrison gav i fjol ut boken ”The death and resurrection of Elvis Presley” och enligt författaren lär det finnas 200 000 Elvisimitatörer runt om i världen. Det sägs också finnas 400 officiella fanklubbar. Men Camilla Fritzén, som är musiker och sångare i gruppen Fröken Elvis, tror att det finns betydligt fler Elvisgrupper än så.


– Titta bara på alla Facebookgrupper som finns. Jag tror att många kommer att hedra honom i sociala medier genom att posta bilder och sina favoritlåtar, säger Camilla Fritzén.


Fröken Elvis gör svensk vispop av Elvis låtar och släppte i våras skivan ”Kungen & vi”. I sommar har de turnerat runt om i Sverige.


– I början var vi nervösa över hur communityt skulle ta emot oss. Många har åsikter och det finns en djup respekt för hans musik. Men det har gått väldigt bra, vi är välkomna. Jag tror att det handlar om att vår musik ligger så långt från originalet, vi gör inte anspråk på Elvis rock & roll. Vi är inte ett coverband eller ett hyllningsband, vi gör något eget. Det är så vi kommer undan, säger Camilla Fritzén, som upptäckte Elvis låtskatt först i vuxen ålder.


– Jag och bandet upptäckte även att ingen tidigare gjort ett fullängdsalbum med Elvislåtar på svenska, så det var startskottet. Jag som ung minns ju inte Elvis när han levde. Men tack vare att hans musik är tidlös kan vi göra den på vårt sätt och den förblir lika aktuell i dag, säger Camilla Fritzén.


Hur kommer ni att hedra honom under jubileet?


– Elvis och hans pappa hade en gemensam favoritlåt. Den heter ”Danny boy” och är ursprungligen en irländsk folkvisa. Låten spelades även på hans begravning och det är ju extra speciellt. På vår nya skiva har vi gjort en tolkning av den låten, vår version heter ”Benjamin” och den spelar vi på varje konsert.


Kajsa Haidl / DN