Lisa Miskovsky

Är det någon artist som inte behöver någon vidare presentation så är det väl egentligen Lisa Miskovsky. Med drygt 200 000 sålda album i bagaget och som en av Sveriges flitigast turnerande artister är Lisa Miskovsky en av Musiksveriges största namn och låtskrivare. Lisa har sålt guld och platinaskivor, toppat albumlistor och mottagit fem Rockbjörnar, otaliga grammisnomineringar och vunnit två Grammis. Senaste plattan "Umeå" släpptes hösten 2013. 

Lisa har senaste tiden valt att spela mer avskalat. Hon har letat efter ett intimare uttryck där publiken tillåts komma närmare, eller kanske mer där Lisa kommer närmare publiken.

Just nu arbetar Lisa med nytt material och vi se med spänning fram emot att få ta del av det.

Postat den 20 juli 2017

Stort intresse för Lisa Miskovskys konsert på Parksnäckan ikväll!

Lisa Miskovsky lovar spela ny låt!
Sångaren, musikern och låtskrivaren Lisa Miskovsky spelar i kväll, 20 juli, på Parksnäckan i Uppsala.


Vad har du för relation till Uppsala?


– Jag har haft många fina spelningar där, men på Parksnäckan har jag aldrig spelat förut. Uppsala är alltid ett härligt stopp när jag är ute på turné, det ligger norrut och är antingen på vägen bort eller på vägen hem för mig som bor i Umeå, en av de första eller sista spelningarna.


Publiken är van att se dig med en gitarr, men nu spelar du bas?


– Jag spelar bas på några låtar. Basen är ett mäktigt instrument. När jag började spela i band ville jag faktiskt spela bas, så att jag inte skulle behöva stå längst fram. Men det var ingen annan än jag som kunde spela el-gitarr.


Du jobbar också i studion, vad gör du där?


– Jag håller på med nytt material tillsammans med olika producenter, dels killarna från Deportees här i Umeå, men också nere i Stockholm där jag jobbar med folk som bland annat har producerat Sabina Ddumba och Veronica Maggio. Tanken är att sätta ihop allting i höst när jag kommer hem från turnén.


Bjuds Parksnäckans publik på något nytt material?


– Ja, jag och killarna i bandet har repat in en ny låt som vi har spelat nu i sommar. Men det blir mest låtar från första skivan och en del från den senaste. Bandet jag spelar med är fantastiska, Kalle Lundin från Winhill/Losehill och Pelle Ekerstam från A Beautiful Friend med flera. De förgyller turnén för mig.


Vad handlar nya låten om?


– Den heter "Song for the night" och handlar om en stor Sverige-turné som jag gjorde för några år sedan. Jag var på resande fot under lång tid. Det var en intensiv och händelserik period och jag träffade så himla mycket trevligt folk.


Viktor Andersson/UNT

Postat den 3 juli 2017

Lisa Miskovsky besöker pärlor i sommar

Är det någon artist som inte behöver någon vidare presentation så är det väl egentligen Lisa Miskovsky. Med drygt 200 000 sålda album i bagaget och som en av Sveriges flitigast turnerande artister är Lisa Miskovsky en av Musiksveriges största namn och låtskrivare. Lisa har sålt guld och platinaskivor, toppat albumlistor och mottagit fem Rockbjörnar, otaliga grammisnomineringar och vunnit två Grammis.


Under våren 2017 har Lisa krupit in i studion för att arbeta med nytt material. Resultatet får vi egentligen vänta ytterligare lite på, men ett par smakprov utlovas när Lisa ger sig ut på sommarturné. Från Orust på Västkusten till Skellefteå i Västerbotten, via öar och snäckor, på små pärlor och på festivaler. På turnén har Lisa med sig pianisten Kalle Lundin från Winhill/Losehill och gitarristen Pelle Ekerstam som till vardags känns igen under namnet A Beautiful Friend.


Turnéplan:


2017-07-06 Peace & Love, Athena, Borlänge
2017-07-07 Jazzens museum, Strömsholm
2017-07-08 Slussens Pensionat, Orust
2017-07-09 Slussens Pensionat, Orust
2017-07-12 Dalarö krog, Dalarö
2017-07-14 Vinöns värdshus, Odensbacken
2017-07-15 Vinöns värdshus, Odensbacken
2017-07-19 Kvarnberget, Arkösund
2017-07-20 Parksnäckan, Uppsala
2017-07-22 Trästockfestivalen, Skellefteå
2017-07-29 Bergviksmarknaden, Bergvik
2017-08-25 Sundsvall Block Party, Sundsvall
2017-08-26 Matfestivalen, Skövde

Postat den 25 april 2014

Extrainsatt konsert i Umeå!

Efter det enorma intresset för Lisa Miskovskys sedan länge utsålda konsert i Umeå har Sagateatern nu bestämt sig för att sätta in en till konsert! De som inte har möjlighet att se Lisa den 16e maj kan nu glädjas åt en extrainsatt konsert den 7e november! Biljetterna finns att köpa på: Tickster


Lisa kommer i maj bege sig ut på en turné genom norra halvan av Sverige, med sig på scen har hon Carolina Miskovsky och Jonas Svennem och som support har hon den eminente singer-song writern Sebastian Wijk som även följde med på höstens turné 2013.


Turnédatum
16 april Umeå - Sagateatern
17e april Bollnäs - Bollnäs Kulturhus
18e april, Boda Kyrkby - Boda Kyrka
19e april, Arvika - Musikhögskolan i Ingesund

» Läs mer