Marie Bergman

Marie Bergman är sedan många år en av Skandinaviens mest personliga och tydliga röster med en kraft och närhet som berör. Hon är en artist som aldrig stannat i växten utan som ständigt fångat upp nya impulser.

Marie är pionjär. Hon har tilldelats titeln “Urmodern till singer songwriters i Skandinavien” (DN). När Marie Bergman släppte albumet ”Den mänskliga faktorn” 2014, en samling akustiska nytolkningar av hennes mest älskade sånger, medverkade både Maries dotter Lina och Lasses son Fredrik. Efter framträdanden i TV4 Nyhetsmorgon och Moraeus MM samt några spelningar föddes idén om en sommarturné 2015.
Marie och hennes livspartner Lasse har hela livet musicerat med sina barn, och Bergman Family Band är musiken och sångerna Lina och Fredrik vuxit upp med.
– Detta är vår familjs DNA! säger Marie.
Marie Bergman och Lasse Englund har levt och spelat ihop sedan 70-talet. Lasse har producerat Maries inspelningar och paret har gjort sig känt som ett av de mer samspelta radarparen på de skandinaviska scenerna. Här tillsammans med sina barn i en äkta Family Groove!

 

Kolla

Postat den 15 april 2015

Unika spelningar med ”Bergman Family band” i Sommar

Marie Bergman sång, gitarr
Lasse Englund gitarr
Fredrik Englund slagverk
Lina Pasqua sång


När Marie Bergman släppte albumet Den mänskliga faktorn, en samling akustiska nytolkningar av hennes mest älskade sånger, medverkade både Maries dotter Lina och Lasses son Fredrik. Efter framträdanden i TV4 Nyhetsmorgon och Moraeus MM samt några spelningar föddes idén om en sommarturné 2015.


Marie och hennes livspartner Lasse har hela livet musicerat med sina barn, och Bergman Family Band är musiken och sångerna Lina och Fredrik vuxit upp med. 
– Detta är vår familjs DNA! säger Marie.


Marie Bergman och Lasse Englund har levt och spelat ihop sedan 70-talet. Lasse har producerat Maries inspelningar och paret har gjort sig känt som ett av de mer samspelta radarparen på de skandinaviska scenerna. Här tillsammans med sina barn i en äkta Family Groove! Missa inte Bergman Family Band i sommar!

Postat den 5 mars 2014

Marie Bergman i Melodifestivalens final

Nej, det är ingen jokerpost i tävlingen det handlar om. Marie Bergman kommer tillsammans med Charlotte Perrelli, Malena Ernman och Robin Stjernberg uppträda i mellanakten under lördagens final SVT Melodifestivalen. Marie deltog och vann 1994 med bidraget Stjärnorna tillsammans med Roger Pontare. De sammanlagt sjufaldiga vinnarna kommer uppträda med ett medley som hyllar det mesta schlager-bandet av dem alla; Abba. 

» Läs mer

Postat den 14 juli 2011

Nytt vis-stipendium instiftas

Ett nytt vis-stipendium till artisten Marie Bergmans ära har instiftats. Marie Bergman-stipendiet ska delas ut årligen till en person som är verksam både som artist och kompositör. Kriterierna är att artisten ska ha koll på sina instrument, ett medmänskligt engagemang, ett starkt personligt uttryck och förmågan att berätta en historia
Bakom arbetsstipendiet står Visit Mälardalen. Priset kommer delas ut under första gången under Visfest i Mälardalen i september.