Rigmor Gustafsson och Mattias von Wachenfeldt

I det musikaliska mötet med de värmlandsbördiga artisterna jazzsångerskan Rigmor Gustafsson och konsertgitarristen Mattias von Wachenfeldt får vi ta del av ett personligt urval sånger med unika arrangemang för klassisk gitarr. Samarbetet mellan artisterna startade när de båda invigde CCC,  Karlstads nya arena i början på 2011.
Duon turnerar med ett program som heter Summertime

Rigmor Gustafsson
Rigmor Gustafsson är unik på den svenska jazzscenen.  
Hennes senaste fyra album har samtliga sålt guld. Ett enastående facit som värmländska Rigmor är alldeles ensam om. Till albumet Alone with you som släpptes september 2007, skrev Rigmor all musik och de flesta texterna själv, och hon producerade också tillsammans med mästerbasisten Lars Danielsson. Alone with you, gav henne en Grammis för 2007 års bästa svenska jazzplatta.

Denna repertoar fick ytterligare dimensioner när Rigmor Gustafsson 2010 gjorde sällskap med RSQV (radio.string.quartet.vienna). Detta resulterade i det gemensamma albumet Calling You (2010) som släpptes på det tyska skivbolaget ACT. Rigmor Gustafsson har även genomfört ett flertal turnéer men sin egen kvartett men också med sin syster Christina Gustafsson. 2012 uppträdde hon på Kronprinsessan Victorias födelsedag och julen samma år åkte hon med Arild Andersen, Jan Lundgren och Georg Wadenius på en kritikerrosad julturné, Jazz i Julton, som delvis bygger på albumet Jul på Svenska.


Mattias Von Wachenfeldt
Mattias Von Wachenfeldt har arbetat som frilansmusiker sedan 1997, främst som solist men också som kammarmusiker Mattias konserterar regelbundet i Sverige och har givit konserter på flera av Sveriges stora scener såsom Berwaldhallen, Gustav III:s Teater på Gripsholms slott, Riddarholmskyrkan, Skansen, Nationalmuseum, Wasateatern och på Kungliga slottet.
Mattias har även turnerat runt om i Skandinavien, Marocko, Grekland, Cypern och Storbritannien, både som kammarmusiker och solist.
 
2011 sände Sveriges Television fyra tv-program från Strömsholms slott under nyår och trettondagshelgen 2010. Här medverkade Mattias med klassisk gitarr inför bland andra H.M. Kung Carl Gustaf och Drottning Silvia. Mattias har även medverkat vid flertalet inspelningar i Sveriges Radio, Sveriges Television och TV4. Han har också uppträtt vid ett flertal tillfällen i Grekisk radio och television.

www.mattiasvonwachenfeldt.eu

 

Kolla