Skenet

Skenet - Folkrockens nya supergrupp!

Den svenska folkrocken är på frammarsch och Skenet leder vägen! Debutalbumet ”Allting rullar” gavs ut av skivbolaget Subliminal Sounds (Dungen och Träd Gräs och Stenar m.fl.). Albumet mottog otroligt fin respons. SVD gav bland annat skivan en 5:a i betyg och Lira Musikmagasin tyckte att Skenet tog folkrocken till nya höjder!

"Albumet "Allting rullar" har lika mycket nyfiken nybyggaranda som hembygdskänsla över sig."
- DN

"Folkmusikens svar på Jimmy Page."
- Björn Stefanson, Värmlands Folkblad

Bandmedlemmarna möttes redan som barn då de alla fyra började med att spela fiol i Bollnäs. Därifrån växte både en stark vänskap och en längtan att skapa något helt unikt i musikväg. Även om en del av melodierna är från 1800-talet är de flesta originalkompositioner av syskona Lena och Staffan Jonsson. För lyssnaren ges det i Skenets musik både möjlighet att möta tradition och nyskapanade på en och samma gång.

Bandet har spelat på allt från "Tivoli" i Danmark till "Les Vieilles Charrues" i Frankrike. Nu fortsätter turnébussen att rulla, både i Sverige och utomlands. Skenet är ett liveband som trollbinder sin publik med känsla, tyngd och total närvaro på scen. Psykedelia och tyngre rockriff med drag av Led Zeppelin möter arvet från Bollnäs spelmanskultur. Toppa detta med en makalöst energisk och karismaktisk frontfigur i Lena Jonsson och du har det perfekta livebandet. Skenet levererar alltid riff, rundgång och rå energi!

Skenet består av Lena Jonsson på fiol, Niklas "Nicke" Bertilsson på trummor, Johan Mörk på bas och Staffan Jonsson på elgitarr.

 

Postat den 12 februari 2015

Lira

Skenet har fått en otroligt fin kritik på nya albumet i Lira. 

Idag har bandet framsidan på nya tidningen som just kommit ut.

Postat den 21 januari 2015

Videopremiär

Videopremiär för Skenet idag! 13:e mars släpps debutalbum "Allting Rullar".