Staffan Hellstrand

Staffan Hellstrand är ett av våra mest kända namn med en lång musikkarriär bakom sig. Flerfaldigt Grammisbelönad och med fjorton soloalbum bakom sig har denna egensinniga svenska artist en bred repertoar att välja på. Med sånger som ”Bilder av dig”, ”Hela vägen hem”, ”Fanfar” och inte minst monsterhiten ”Lilla Fågel Blå” har han för alltid en plats i den svenska pop- och rockhistorien.

Staffans senaste album, Blod & tårar (släpptes 4 mars 2015), producerades av Johannes Berglund (The Knife, Jenny Wilson, Shout Out Louds mfl) och Mikael Häggström (trummis bakom bland andra Jenny Wilson, Jennie Abrahamsson och Ane Brun). Instrumenten spelades också framför allt av Staffan tillsammans med ovan två herrar och resultatet blev precis som vanligt alldeles ovanligt. Så har Staffan inte låtit förut.

Och så finns det saker som aldrig förändras. Staffans kompromisslösa texter och samhällsengagemang är lika tydliga som förr. Flera av låtarna tillkom i New York, där Staffan bodde under en tid våren 2014. Omslagsbilden är tagen i samma stad.     

Första singeln, tillika albumtiteln, Blod & tårar är en bild av Sverige idag, en explosion av toner och ord:

Varför kan det inte alltid va så här
att blod & tårar inte faller där du går

Det blev en ny ljudkostym Staffan klädde sig i den gången, tillsammans med Johannes och Mikael. Den passade honom utmärkt.

 

Postat den 20 juli 2017

Staffan Hellstrand ersätter Splening med Anders Lundin på Skottvångs Grufva

Anders Lundin som skulle ha spelat på Skottvångs Grufva i Gnesta/ Mariefred, lördag 22 juli har tvingats ställa in pga sjukdom. 


Staffan Hellstrand gör konserten istället. 

 

Välkomna!

Mat från 18.00 och konserten börjar 20.00

Boka gärna matplats genom att maila  maria@skottvangsgrufva.se

Postat den 14 juli 2017

Staffan Hellstrand ersätter Splening med Anders Lundin på söndag i Göteborg

Anders Lundin som skulle ha spelat på Villa Belparc i Göteborg, söndag 16 juli har tvingats ställa in pga sjukdom. 

 

Staffan Hellstrand med pianisten Jens Back gör konserten istället. 

 

Välkomna kl 16:00 

Det är fri entré, boka gärna matplats genom att ringa Villa Belparc telefonnummer 031-82 92 82

Postat den 15 september 2014

Staffan Hellstrand i samarbete med MTA Production


(på bilden från vänster till höger Vincent Bell, Staffan Hellstrand, Hilda Sandgren och Malin Kairis)

Staffan Hellstrand har med åren blivit en av våra säkraste och mest sevärda liveartister och med total inlevelse och fyndiga mellansnack trollbinder han publiken var han än kommer.
Flerfaldigt Grammisbelönad och med fjorton soloalbum bakom sig har denna egensinniga svenska artist en bred repertoar att välja på. Med sånger som ”Bilder av dig”, ”Hela vägen hem”, ”Fanfar” och inte minst monsterhiten ”Lilla Fågel Blå” har han för alltid en plats i den svenska pop- och rockhistorien. Som extra krydda har denna fotbollsälskande artist också skrivit ”Explodera” - fotbollshymnen som spelas varenda gång det svenska fotbollslandslaget gör mål på hemmaplan.
Han har skrivit sånger till en mängd artister från Lasse Winnerbäck och Lisa Nilsson till Uno Svenningsson, Sven-Ingvars och nu senast Thorsten Flinck. Just nu spelar Staffan in ett nytt album som släpps i mars 2015.
-Detta samarbete kommer verkligen att vara berikande för alla parter! Vi har lyssnat på nya demos från kommande skivan, pratat ihop oss om de många olika spännande projekt som Staffan är involverad i.
Jag tror MTA kommer kunna fungera som en bra lagspelare kring Staffans oerhörda kreativitet. Vi glädjer oss, säger Hilda Sandgren grundare på MTA Production.


Staffan Hellstrand spelar solo med akustisk gitarr & piano, som duo med elgitarrist eller med fullt band.
Staffan Hellstrandbokas löpnade från och med nu.
Välkommen in med bokningsförfrågningar!

» Läs mer