Postat den 31 januari 2017

Med hjärtat på utsidan av Linda Ström

En bitterljuv diskbänksrealistisk bilradiokänsla.

Den här skivan börjar verkligen bra. Staffan Hellstrand har alltid haft en förmåga att skriva starka låtar till och ihop med kvinnliga artister, och Linda Ström – tidigare medlem i Cookies n Beans, Sveriges svar på Dixie Chicks – har dessutom en både stark och rörande röst. Men sedan är det som om Ström och Hellstrand kommer av sig.

Det är inget fel på produktionen, däremot på låtarnas tempo. Svensk rock har ofta en tendens att hamna i något slags mellantempo där varken fartens energi eller långsamhetens sugande kraft får råda. Det lunkar på, och texterna börjar glida samman. Det blir lite för många farväl till tidigare relationer.

Det är synd, för när den här skivan funkar så har låtarna en subtil P4-kvalitet som jag ofta saknar nuförtiden, en bitterljuv diskbänksrealistisk bilradiokänsla.

Bästa spår: ”Så mycket kärlek här”

Po Tidholm / DN