Postat den 3 oktober 2017

Vi är stolta att välkomna Vivian Buczek till MTA Production.

Det är ingen tvekan om att Vivian Buczek är en av våra främsta jazzsångerskor. Hon har en enastående bredd och känsla för jazzens idiom.

2017 släpper Vivian sitt 5:e album och denna gången tar hon sig an sin största inspirationskälla, Ella Fitzgerald som firar 100 år, för att göra en värdig hyllning till sin idol - men med sitt eget sound och uttryck tillsammans med pianisten och arrangören Martin Sjöstedt.

För allt började när hennes far gav sin dotter den legendariska skivan "Ella in Berlin".

“Omedelbart blev jag förtrollad av den sammetslena rösten, känsligheten och lugnet varvat med det glada, hejdlösa svänget och temperamentet. Det kvinnan kunde sjunga allt och från första ögonblick jag hörde henne så visste jag att det var samma sak jag ville göra resten av mitt liv."

ELLA LIVES ger en ny, annorlunda upplevelse av legenden, genom Vivian och Martin Sjöstedt Trio som med sina vackra och fantasifulla arrangemang backar upp Vivian på ett elegant och dynamiskt sätt som i sin tur skapar en modernare tolkning av dåtidens jazz.

Vivian Buczek - voc
Martin Sjöstedt - pi
Niklas Fernqvist - b
Johan Löfcrantz Ramsay - dr

Mattias Ståhl - vib
Fredrik Lindborg - bcl, ten sax 
Peter Asplund - tp, fgh 
Karl-Martin Almqvist - ten sax