Postat den 6 oktober 2017

Förbjudna orkestern blir The Forbidden Orchestra

Framgångskoncept satsar internationellt

Fem musiker - fem uttryck. En konsertföreställning som binder samman musikhistoria, musikkulturer, könsnormer, yttrandefrihet, motstånd och kärleken till musik. På instrument som har varit eller är förbjudna, tabubelagda eller kontroversiella för kvinnor att spela i sina hemländer, eller utifrån kontroversiella kvinnliga konstnärskap, skapas en föreställning av musikglädje och starka berättelser över alla gränser.

Förbjudna Orkestern har sen premiären på Stockholm Kulturhus, på Internationella kvinnodagen förstås, blivit enormt efterfrågade. Det unika konceptet intresserar såväl kulturhus som festivaler, både i Sverige och utomlands. Det har därför fallit sig naturligt att bandet nu bytt namn till det internationell mer gångbara The Forbidden Orchestra.

På lördag startar höstturnén på Palladium i Malmö, och närmast efter det åker bandet till musikmässan WOMEX - World Music Expo - i Katowice i Polen för att där möta internationella arrangörer och bokare.

Samtliga medlemmar i The Forbidden Orchestra bollar hektiska scheman som heltidsmusiker och att samla dem alla på samma plats, på samma gång, är en utmaning. Därför är MTA Production mycket nöjda och stolta över att kunna presentera en turnéperiod för våren 2018 mellan 23 - 29 april. 

The Forbidden Orchestra bokas av Malin Kairis på:
malin@mtaprod.se eller +46 73 989 74 93

Välkomna med er förfrågan!

MEDVERKANDE
Nadin al Khalidi - Irak/Sverige
Liliana Zavala - Argentina/Sverige 
Emilia Amper - Sverige
Simona Abdallah - Palestina/Danmark
Sousou Cissoko - Senegal/ Sverige