Postat den 18 augusti 2017

FRÖKEN ELVIS Spelar på Färöarna för första gången nu i helgen.

I helgen gör Fröken Elvis för första gången 2 spelningar på Färöarna.
Idag på Listovan och imorgon på Nordens hus.
Intresset är stort och redan nästa år räknar vi med att bandet tillbaka till Färöarna. 
Idag medverkar bandet i Färöisk riksradio.
 
På Nordiska hus hemsida står det att: "Kungen lever i svenskarna" och vi kan bara hålla med.
Det råder verkligen Fröken Elvis feber.  
Vi kan lugnt konstatera att detta gäller inte bara denna veckan, när alla uppmärksammar att Elvis dog för 40 år sedan, utan ända sedan senaste plattan "Kungen och vi” släpptes! 
Sommarturnén har varit kantad av stor uppmärksamhet och mycket publik både i Finland och Sverige hittills.
Nu går bandet in på sin sista turnévecka.
Blidösundsbåten är snart fullbokad så köp din biljett medan du kan!
 
23 Augusti - Biljett
24 Augusti - Biljett

Postat den 16 augusti 2017

40 år sedan Elvis dog. Fröken Elvis gör en större intervju med DN

Här är DN-intervjun som Camilla gjorde angående Elvis bortgång för 40 år sedan.
 

Så hyllas Elvis världen över i dag

På onsdag, den 16 augusti, är det 40 år sedan Elvis Presley gick bort. Runt om i världen uppmärksammas jubileet.

– Tack vare att hans musik är tidlös kan vi göra den på vårt sätt och den förblir lika aktuell i dag, säger Camilla Fritzén, sångare i Fröken Elvis som tolkar den legendariska artisten på svenska.

”Han är den enda person i modern tid som omedelbart känns igen över hela världen bara genom sitt förnamn”, sade den brittiska författaren Ted Harrison till AFP. ”Säg 'Elvis' i Peking, Nicaragua, Estland eller Fiji och alla vet genast vem han är, oavsett språk eller kultur.”

Ted Harrison gav i fjol ut boken ”The death and resurrection of Elvis Presley” och enligt författaren lär det finnas 200 000 Elvisimitatörer runt om i världen. Det sägs också finnas 400 officiella fanklubbar. Men Camilla Fritzén, som är musiker och sångare i gruppen Fröken Elvis, tror att det finns betydligt fler Elvisgrupper än så.

– Titta bara på alla Facebookgrupper som finns. Jag tror att många kommer att hedra honom i sociala medier genom att posta bilder och sina favoritlåtar, säger Camilla Fritzén.

Fröken Elvis gör svensk vispop av Elvis låtar och släppte i våras skivan ”Kungen & vi”. I sommar har de turnerat runt om i Sverige.

– I början var vi nervösa över hur communityt skulle ta emot oss. Många har åsikter och det finns en djup respekt för hans musik. Men det har gått väldigt bra, vi är välkomna. Jag tror att det handlar om att vår musik ligger så långt från originalet, vi gör inte anspråk på Elvis rock & roll. Vi är inte ett coverband eller ett hyllningsband, vi gör något eget. Det är så vi kommer undan, säger Camilla Fritzén, som upptäckte Elvis låtskatt först i vuxen ålder.

– Jag och bandet upptäckte även att ingen tidigare gjort ett fullängdsalbum med Elvislåtar på svenska, så det var startskottet. Jag som ung minns ju inte Elvis när han levde. Men tack vare att hans musik är tidlös kan vi göra den på vårt sätt och den förblir lika aktuell i dag, säger Camilla Fritzén.

Hur kommer ni att hedra honom under jubileet?

– Elvis och hans pappa hade en gemensam favoritlåt. Den heter ”Danny boy” och är ursprungligen en irländsk folkvisa. Låten spelades även på hans begravning och det är ju extra speciellt. På vår nya skiva har vi gjort en tolkning av den låten, vår version heter ”Benjamin” och den spelar vi på varje konsert.

Kajsa Haidl / DN

Postat den 9 augusti 2017

Aurorafestivalen

Räfven blir ett spännande och annorlunda inslag på den gränsöverskridande Aurorafestivalen på Dramaten i Augusti.
Klassisk musik, unga och gamla som spelar tillsammans och skådespelare möts på Dramaten för unika konserter och inspiration! 
Räfven live på Dramaten
18 augusti
19 augusti 
20 augusti 
Aurorafestivalen äger rum under 3 dagar på Dramaten i Augusti. 
Om festivalen finns att läsa här: https://www.facebook.com/Aurorachambermusicfestival/?fref=ts

 

Postat den 4 augusti 2017

Jukeboxen i Sveriges Radio P4

Eva Eastwood Gästar Jukeboxen i Sveriges Radio P4 imorgon och hennes gäst är  Matte Lagerwall från The Boppers Kl 18:03

 

Postat den 1 augusti 2017

Nära och intim Anna Järvinen

Kvällen är ljum. Bakgården dignar av sommarklädda vänner med öl, vin och snacks på borden. Lamp­rader hänger varma under träden och under finstämt jubel träder hon ut på scen. Anna Järvinen, vän och stark i ett.

Med tolv snygga stålsträngar och tonsäker stämsång möter Fredrik Swahn hennes självklara intonation och textraden ”Ilse vimse du är nog inte nöjd nu” klingar drabbande mot popvackra ackord.

Det var tio år sedan hon med samme man, på Crescendo den gången, startade turnén för första plattan ”Jag fick feeling”.

Kanske är det mot den inramningen vi förstår hur hennes upplevelse av magi snart sprider sig och blir den enda rådande verkligheten vid scenen.

Hon plockar fram munspelet, bjuder på ”Koltrast” från samma skiva och avhandlar snart otrohet, fyllebråk och barn som kommer i kläm i texter där varje stavelse belyses med strängt realistiskt sken.

För även om det vilar något oförlöst över hennes närmast nervösa framtoning är uttrycket fullsprängt av närvaro, och de gäster som inte går vidare under samtal om annat, blir en del av hennes berättelser, hennes historia.

"Det här kommer jag aldrig att glömma", säger hon. Och trots det klyschiga är vi benägna att tro henne.

En vals bjuder snart på blygsam allsång, ”Helsinki” förmedlar längtan och tystnaden runt scenen är fortsatt uppmärksamt lyssnande.

Så lockar hon till skratt kring ”Äppelöga” för att snart därpå landa i ”Kom hem”.

Den är skir och drabbande fin där texten faller sönder i sin saknad. Hon avslutar med allmän improvisationsvissling till pianokomp och ett öppenhjärtligt tack. Just magiskt så.

NT.se/Anna Wallentin