Postat den 23 maj 2017

Miriam Aida Leder Polar talks på Kulturhuset Stadsteatern

The highlight of the second part of the afternoon is an exclusive encounterwith the legendary Wayne Shorter, one of 2017’s two Laureates. The world famous jazz saxophonist will be interviewed by Miriam Aïda, music journalist and jazz musician, about his illustrious career, during which he played with luminaries such as Miles Davis, Lee Morgan, Herbie Hancock and Cindy Blackman.

Miriam Aïda is a Swedish singer, artist and radio host, who has released several albums and performed all around the world during the last 15 years. Miriam has a background both in Sweden and Morocco, and her music explores several musical landscapes and different musical traditions.

Since her album debute in 2002 she has released 9 albums. She received the award “Artist of the year” at Swedish World Music Awards 2012 and a Manifest award for her 2015 album É de Lei!

She is also an acclaimed radio profile for Swedish National Radio P2 Jazz as a producer and host.

http://www.polarmusicprize.org/polar-talks-2017/

 

Postat den 15 maj 2017

Pressinfo P2 Live Folk, tis 16 maj

P2 Live Folk tisdagen 16 maj 19.03-20.30. Presentation: Mats Einarsson. 1. Ale Möller Band;
Ale Möller, mandola, sång, flöjter, melodica, Maria Stellas, sång, fingercymbaler, Mamadou Sene, sång, slagverk, Rafael Sida Huizar, slagverk, sång, Erik Rydvall, nyckelharpa, mandolin, sång, Mats Öberg, keyboard, munspel, sång. Från Dunkers Kulturhus, Helsingborg, 15 mars.

Lekfullt och förbålt skickligt med Ale Möller Band!

Ale Möller Band består av en brokig skara artister som berikat svenskt musikliv under de snart femton år bandet funnits till. Ett liveband i första hand, säger många. Men faktum är att Ale Möller Band tilldelades en grammis för sitt första studioinspelade album ”Bodjal” 2004 och grammisnominerade också för sitt tredje album ”Argai” 2013. Argai är ett passande namn för var det handlar om. Argai är ett ord på fula, ett språk som talas i Västafrika, som betyder ”Välkommen, stig på”.  Välkommen, stig på, ta plats vi köksbordet! Ale Möller Band står för kalaset! Just denna kväll på Dunkers Kulturhus i Helsingborg med mästaren på nyckelharpa Erik Rydvall, slagverkaren Rafael Sida Huizar med sin latinska rytmkompetens, Maria Stellas med sin repertoar av grekiska sånger och danser i bagaget, den fenomenale umeåsonen Mats Öberg på klaviatur och kraftsångaren och dansaren Mamadou Senne med sina berättelser från Västafrika. Alla med sin bakgrund, sin nerv och sin personlighet som gör köksbordet till en öppen festplats. Och så Ale Möller själv, med alla sina instrument, låtar och arrangemang och sin osvikliga förmåga att locka fram det bästa ur sina musiker. Och sin publik!

Ale Möller Band är Ale Möller, mandola, sång, flöjter, melodica, Maria Stellas, sång, fingercymbaler, Mamadou Sene, sång, slagverk, Rafael Sida Huizar, slagverk, sång, Erik Rydvall, nyckelharpa, mandolin, sång, Mats Öberg, keyboard, munspel, sång.

Inspelningen på Dunkers Kulturhus i Helsingborg gjordes 15 mars av musiktekniker Jan Waldenmark och Jan Flodby. Mats Einarsson producerade.

Produktion, presentation och text: Mats Einarsson

Postat den 21 april 2017

Oddjobs enda Stockholmsspelning i vår!

Fredag, solen skiner och vi börjar närma oss Oddjobs enda Stockholmsspelning i vår! Torsdag nästa vecka smäller det på C/O Lilla Hotellbaren, insläpp från 18.00, band på scen ca 20.00!

Tagga till nu ---> Live: Oddjob | c/o Lilla Hotellbaren

Införskaffa dina biljetter nu ---> http://www.biljettforum.se/sv/event/oddjob/biljetter-0

Jazz när det är som absolut bäst och lekfullast, live den 27/4!

Postat den 7 april 2017

Anna Stadling & Andreas Mattsson, Den här sången är till dig

”Den här sången är till dig” är första singeln från Anna Stadlings kommande album som släpps senare i år. Skivan är ett samarbete mellan Anna Stadling och Andreas Mattsson som också är duettpartner på singeln. Han har producerat plattan och även skrivit text och musik till flera av låtarna.
”Texterna har vuxit fram ur ett minst sagt märkligt år. Ett år då mycket hände i den stora världen men också för mig och min familj. Plötsligt, som från ingenstans, vällde det svåra i livet över oss och vi stod där helt försvarslösa. Nu när vi kämpat oss igenom allt det värsta har livet fått nya vyer” säger Anna Stadling och fortsätter:
”Kreativiteten, musiken och konsten har varit en stor tröst under svåra tiden. Andreas kan nog inte riktigt förstå hur viktig han varit för mig under det här året. Vår bekantskap både personligt och musikaliskt har varit en tillflykt, en kreativ ventil. Singeln kunde inte vara mer på pricken rätt. Jag känner en tacksamhet till, framför allt min man som funnits där hela tiden, men också till att få ha musiken i mitt liv. Mitt liv ”efter stormen” hade sett helt annat ut utan de här låtarna och den här plattan som vi nu jobbar med för fullt. Det är en sanning”.

Albumet ger återblickar på ett liv som gått, på ställen man befunnit sig i men lämnat. Rädslan för att förlora det man älskar så starkt och för att det ska ta slut. Våra dagar och förutsättningar som ser så olika ut. Om saknaden och drömmarna. Men det finns också en vilja framåt och ett hopp som är starkt. En lust, nyfikenhet, en lätthet mitt i tyngden, mitt i vemodet.

”På ett enkelt sätt har Andreas hjälpt mig att formulera mig. När orden inte riktigt gick att få fram under den här perioden, blev han en väg, en länk vidare och ut. Vi är båda norrlänningar och har lite svårt med för mycket ord. Ingen av oss är för att linda in och krångla till det även om det finns väldigt mycket som rör sig mellan raderna, i det tysta. Jag tror att många som befinner sig mitt i livet kommer att kunna applicera sina egna liv på de här texterna. Det är allmängiltiga men också högst personliga”.

Soundet på albumet är lite popigare än vad vi är vana vid när Anna dyker upp med sin musik men så är det ju också en poplegendar av rang som har producerat! Vår ”Emmylou Harris-doftande” sångerska har tagit ett litet kliv från americana-soundet hon älskar. Det är ett lättare sound, en större klangvärld och en drömskare ljudbild, signerat maestro Andreas. Och Annas röst, den röst man direkt lyssnar till och raspigheten och sprödheten finns där fortsatt om än med ett större djup, trots högre tonarter.
”Jag ville testa något nytt och när man vänder sig till en låtskrivare och producent så är det ju just det man vill addera till sitt musikaliska liv. Att utmanas av någon annan och att utmana sig själv är alltid bra även om det ibland känns som man kastar sig ut utan fallskärm”.

Singeln ”Den här sången är till dig” släpps den 7 april via skivbolaget Olga Produktion/Border Music och albumet släpps i början av september.

 

Postat den 29 mars 2017

Kära vänner till Stockholm Folk Festival!

Vi beslutade förra året att omstrukturera vår älskade festival som under de senaste fyra åren vuxit i både betydelse och omfattning.
För att kunna nå den ambitionsnivå vi önskar, ville vi nu under ett helt år arbeta med utveckling och planering på alla nivåer, inte minst organisatoriskt.
Vi har inte ännu kommit fram till hur den nya organisationen skall se ut, därför gör Stockholm Folk Festival en behövlig paus också under sommaren 2017. 

Vi önskar er alla en god sommar och hoppas att ni har möjlighet att besöka några av Sveriges andra festivaler med fokus på folk- och världsmusik.
Vi ses förhoppningvis under 2018 igen.
Hilda Sandgren / Producent

PS: Följ oss gärna under tiden på https://www.facebook.com/stockholmfolkfestival/