›› Om MTA Prod

MTA Production AB är ett produktionsbolag som specialiserat sig på att skapa, producera och boka turnéer och genomföra konserter. 
Hilda Sandgren startade företaget år 2000 efter flera års arbete inom musik- och teaterindustrin.  ”Jag inspirerades till att arbeta med helheten; att både skapa det konstnärliga innehållet, arbeta med marknadsföring och att skapa min egen företagskultur.”

Företaget växte till ett kreativt bokningsbolag som kunde arbeta med allt som behövdes för att lyckas tillsammans med konstnären. 
MTA Production har utvecklat den bästa förutsättningen för att kunna arbeta med turnéer, marknadsföring och albumlanseringar. 
Idag arbetar MTA Production exklusivt med ett 80-tal artister och koncept. 
Viljan att alltid leverera kvalitet, oavsett vem man samarbetar med har gjort att företaget byggt nära relationer med både artister och arrangörer.

MTA Production har tillsammans med artisten Sofia Karlsson startat skivbolaget Sally Wiola records, producerat succéföreställningen Jul i Folkton sedan ett antal år  och givit ut albumen  "Jul i Folkton Live" och "Jul i Folkton i Solvändets tid",  "Söder om kärleken" (cd), "Norr om Eden" (ep), "Levande" (cd) och notboken "Levande" sånger & låtar, på den egna labeln.  Senast 2014 gav Saly Wiola ut albumet Blues Detour med Eric Bibb/ Ale Möller/ Knut Reiersrud.

2013 blev MTA Producent och delägare av Hesselby Slott Musik AB som producerar Stockholm Folk Festival, en återkommande sommarfestival på Hesselby slott. 2016 firar festivalen 5 år. 
Hösten 2015 erhöll festivalen ”Musikörat” för sitt arbete med festivalen. 
Våren 2016 kommer Hesselby slott musik AB även att producera Hesselby Kammarmusikfestival på Hesselbyslott 1-6 mars. 
de kommande åren 2016-2017 satsar bolaget alltmer på export och bokar därför många av artisterna till den Globala musikmarknaden.

"Inspirationen att fortsätta vårt arbete med musik, teater och konst kommer från den applåderande, jublande, dansande och gråtande publiken. Detta är något vi tänker fortsätta att göra en lång, lång tid framöver. ”

 

Stockholm Folk festival teaser from Red Film on Vimeo.